2022 m. rugpjūčio 5 d. Vilniaus universiteto Kairėnų botanikos sode atidaroma plenero „Rožės ir lelijos“ darbų paroda. Parodą bus galima pamatyti visą rugpjūčio mėnesį, o pabendrauti su organizatorėmis rugpjūčio 5 d. iki 18 val. Maloniai kviečiame!

Adresas: Kairėnų 43, LT-10239 Vilnius.

Botanikos sodo darbo laikas: V-VII 10:00-18:00

   

   

Tai antroji atviro dalinai Lietuvos kultūros tarybos finansuojamo projekto „Rožės ir lelijos. Kūryba kaime. Inovacijos ir tradicijos“ paroda. Projektu siekiama puoselėti krašto tradicijas ir skatinti inovacijas, kelti meninės kūrybos kokybę ir (ko)produktyvumą. Pasitelkiant šiuolaikinės bei tradicinės dailės, tekstilės ir dizaino priemones, diskusijas ir pažintines veiklas tyrinėjamas, tuo pačiu savotiškai komunikuojamas ir populiarinamas Aukštaitijos/ Utenos /Zarasų regiono išskirtinumas.

Liepos 3-9 dienomis Vajasiškyje, Zarasų rajone vykusio plenero-kūrybinės stovyklos metu profesionalios menininkės, taip pat mėgėjos moterys ir mergaitės parengė dailės kūrinius, kurie yra perkelti ant drobės. Vėjyje plevenančios drobinės juostos primena mūsų močiučių skaras ar prijuostes, o gėlės ar kiti augaliniai motyvai dažnai apjungiantys darbus, simbolizuoja moters širdies lobius, gebančius semti gamtos grožį ir atkartoti jį  gyvenamojoje aplinkoje.

Projektą remia