Mirties tikrovė šiandienos visuomenėje vis labiau ignoruojama. Dažnai stengiamasi mąstyti ir gyventi taip, tarsi mūsų egzistencija šiame pasaulyje nesibaigtų. Sergančiojo šeima ir draugai, panašiai kaip ir visas ligoninės personalas, neretai visomis išgalėmis nori užmaskuoti ar paslėpti mirtį. Jiems mirtis reiškia visa ko pabaigą ir liudija žmogaus likimo absurdiškumą. Tada ir laidotuvių apeigos tampa dramatiška atsisveikinimo scena ir nepatogiu gyvenimo trapumo priminimu. Krikščionybė tvirtina, kad žmogus yra sukurtas neperskiriamai kaip kūnas ir siela ir jam lemta amžinai gyventi, taigi krikščionis neturi nusiminti „kaip tie, kurie neturi amžinojo gyvenimo vilties“ (1 Tes 4, 13).

Konferencija „Laidotuvių tradicijų kaita Lietuvoje: raiška ir prasmė“ skirta kelti klausimus apie laidotuvių tradicijos kismą, kaip jis vyksta, kokios formuojasi naujos tradicijos. Nevengsime ir karantininio laikotarpio aktualijų paveikusių gyvybės ir mirties prasmių horizontus.

Konferencijos programa:

9:45 – 10.10 Registracija
10.10 – 10.30 Sveikinimo žodis
10.30 – 11.15 Telšių vyskupo  V. Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius, kunigas, doc. dr. Saulius Stumbra ,„Šermenų tradicijos tarp tradicijos ir modernumo“
11.15 – 12.00 Prof. dr. Libertas Klimka „Kapinių priežiūra: tradicija ir mados“
12:00 – 14.00 Pietų pertrauka
14.00 – 14.45 Marijos Nekaltojo Prasidėjimo vargdienių sesuo dr. Rima Petra Garnevičiūtė MVS „Ar tradicijos kaita?”
14.45 – 15.15 Diskusija. Moderuoja Vidas Dusevičius

Prašome registruotis paspaudus šią nuorodą.  Konferencijos išvakarėse dalyviams registracijos anketoje nurodytu elektroniniu paštu išsiųsime prisijungimo nuorodą. Pageidaujantiems išduosime dalyvio pažymėjimus.

Renginio dalyvio mokestis – 10 eur.